Objevte chuť kávy La Bottega pražené benátskou metodou

Modenu znají hlavně fandové rychlých aut. V okolí města se zrodily a sídlí legendární značky jako Ferrari nebo Lamborghini. Případně do ní turisté proudí za památkami, díky kterým se Modena dostala i na seznam UNESCO. Toto město, ležící zhruba uprostřed trojúhelníku mezi známějšími Benátkami, Milánem a Florencií, je ovšem zajímavé i pro milovníky kávy. Sídlí v něm hned několik rodinných pražíren.

Jednou z místních značek kávy je i La Bottega. Není tolik známá nebo rozšířená jako jiné italské značky, ale produkuje kávu skvělé kvality. Jako jedni z mála stále praží zrna tradiční benátskou metodou.

Pražení po benátsku

Dnes už není benátské pražení příliš rozšířené a La Bottega patří k menšině italských značek, které tuto metodu preferují.

Benátský způsob pražení je specifický tím, že jednotlivé druhy kávy, které tvoří finální směs, jsou praženy vždy zvlášť. Dohromady se pak smíchají až když jsou upražené. Fajnšmekři říkají, že tento způsob pražení pomáhá zachovat stabilní a výrazné chutě a vůně.

Kávy La Bottega

Kávy z této modenské pražírny se vyznačují vyváženou kombinací hořkosladké chuti. Specifický je pro tuto značku také jemný, ale rozpoznatelný nádech kakaa a hořké čokolády. Za vším stojí jak už zmíněný způsob pražení, tak kombinace odrůd, které pro své směsi používají.

V nich dominují zrna Arabica z Brazílie, Kolumbie a Etiopie doplněné o indické odrůdy Robusty. Zpravidla jejich kávy obsahují 70-80% podíl odrůd Arabica. Do některých směsí používají také výběrová zrna ze střední Ameriky.

V naší nabídce najdete směs La Bottega Espresso s vyváženou a stabilní hořkosladkou chutí a směs La Bottega Extra, která je prémiovým produktem této pražírny. Její základ tvoří praná zrna Arabica z Brazílie a Kolumbie a 20 % indické Robusty.

La Bottega Extra je pražená tradičním způsobem na ohni z bukového dřeva. Po necelých 30 minutách pražení nad hořícím dřevem získává káva neuvěřitelně bohatou a nasládlou chuť, kterou u konvenčně pražených druhů nikdy nepocítíte.