Příběh společnosti Jolly Caffé S.p.A. a jejího zakladatele Dante Balardinelliho je fascinujícím příkladem vášně, oddanosti k výrobě vynikající kávy a zaujetí pro rozvoj italské kávové kultury. Zde jsou klíčové okamžiky z jeho neuvěřitelné životní cesty.
-
Založení a Začátky (1953): Dante Balardinelli založil společnost Jolly Caffé ve Florencii v roce 1953 s vizí vytvořit nejlepší kávu ve městě a možná i na světě. Jeho láska k vůni pražené kávy byla hlavním hnacím motorem.
-
Inovace a Kvalita: Dante Balardinelli byl jedním z mála majitelů pražíren, kteří investovali velké částky do vývoje nových zařízení a výzkumu chování kávy během pražení. Jeho snaha o vysokou kvalitu pražené kávy přispěla k tomu, že se stal respektovaným pražičem v Toskánsku.
-
Podpora Pěstitelů: Dante projevoval pevné pouto k zemědělcům pěstujícím kávové boby a v období neúrody jim poskytoval finanční pomoc, aby mohli udržet své plantáže a nebyli nuceni je prodávat korporacím.
-
Založení Consorzio Grancaffè (1989): Dante byl zakladatelem "Consorzio Torrefattori Caffè Bar" (Consorcio Bar Coffee Roasters) v roce 1989, které se v roce 1992 přejmenovalo na "Consorzio Grancaffè" (Grancaffè Consortium). Konsorcium zastupuje několik významných pražíren kávy v Itálii.
-
Vzdělávání a Certifikace: Dante Balardinelli hrál klíčovou roli v založení "Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè" (IIAC) v roce 1993, který měl za úkol cvičit profesionály v přípravě espressa. Také byl zakladatelem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italský národní institut espresso) v roce 1998.
-
Certifikace pravého italského espressa: Dante Balardinelli založil institut "Certification of Espresso coffee" a zavedl certifikaci "Certified Italian Espresso." Směs Jolly Caffé Crema je prvním nositelem této certifikace.
Celkově Dante Balardinelli přinesl významný přínos italské kávové kultuře a průmyslu, nejen prostřednictvím kvalitních výrobků, ale i svým angažovaným postojem k podpoře pěstitelů a vzdělávání v oblasti kávy.