Mokaflor
Mokaflor - rodinný příběh trvající již více než 60 let
Rok 1950 znamenal začátek, kdy Vasco Bernini převzal kávovaru, kde předtím pracoval jako účetní. Díky zvědavosti a podnikatelskému duchu Italana se malý obchod rychle proměnil v rozkvétající pražírnu. V této souvislosti se sídlo firmy přestěhovalo z temné uličky Chiasso na nádherné náměstí Piazza della Signoria přímo v srdci Florencie. Dodnes je pražírna ve vlastnictví rodiny zakladatele Berniniho. U Mokaflor je sděleno veškeré znalosti, zkušenosti a především velká láska kávě předávána z generace na generaci. Od smrti Vaska Berniniho v roce 1972 je Mokaflor vedena jeho syny, Andreou a Renzem. Velmi sympatickým cílem společnosti je nejen prodat co nejvíce kávy, ale především nabízet zákazníkům vysokou kvalitu výrobků.
Úzká spolupráce s producenty
Zásadní pro úspěch pražírny je, že v procesu výroby kávy Mokaflor není nic ponecháno náhodě. Každý krok je pečlivě promyšlen do posledního detailu, aby byla zaručena vynikající kvalita konečného produktu. Ta začíná již s surovou kávou, kterou Mokaflor dováží ze všech koutů světa - Mexiko, Jáva, Etiopie, Jamajka, Indie, Guatemala, Brazílie nebo Havaj jsou zde jen některé příklady. Při nákupu surové kávy je pro pražírnu ve Florencii zvláště důležitý přímý kontakt s producenty. Proto existují mezi Mokaflor a různými kávovými farmáři smlouvy na několik let, které zajišťují konstantní úroveň kvality a umožňují dobrou spolupráci.
Nejprodávanější
Pro střední Itálii typická směs s minimálním obsahem 60% Arabic je jako stvořena pro přípravu...